De mest galna hamburgarna som finns

Trots att maträtten hamburgare vid det här laget är en riktig klassiker så skapas det ständigt nya smakkombinationer för att upptäcka nya vidder för denna enkla maträtt. Detta leder till att det även dyker upp en hel del galna hamburgare runt om i världen. De allra flesta av dessa kommer från USA.

Ramen burger

Detta är en galen hamburgare som dessutom är garanterat svår att äta. Ramen är nämligen snabbnudlar. När man köper en Ramen burger så får man därför en heltvanlig hamburgare, förutom det faktum att brödet har bytts ut mot stelnade puckar av nudlar som håller inne alla ingredienserna. Man kan hitta denna burgare i stadsdelen Koreatown i Los Angeles, USA.

Ice cream cheeseburger

Denna burgare dök upp för första gången i Florida, USA på en marknad. Den innehåller allt som man kan förvänta sig av en hamburgare, som lök, tomat, inlagd gurka och sallad. Men den innehåller även en enorm skopa friterad vaniljglass. Det är helt klart en galen kombination som man definitivt bör prova på om man någonsin får chansen. Detta är en upplevelse som man förmodligen inte glömmer i första taget.

Donut burger

Precis som namnet antyder så innehåller denna burgare donuts, eller munkar som de även heter. Man kan hitta denna best i Portland, USA på restaurangen The Original. Det är en relativt liten hamburgare med cheddarost och aioli. Innehållet hålls inne med hjälp av två glaserade donuts istället för bröd vilket gör att man förmodligen får en rejäl sockerkick om man väljer att prova på den.

Svart hamburgare

Denna burgare har många olika namn och serveras på ett antal olika platser. Man kan dock vanligtvis hitta den i Japan. Det som är speciellt är att brödet, ketchupen och ibland även köttet är svart. Det färgas med hjälp av bläck från bläckfisk vilket inte påverkar smaken allt för mycket. Man får dock ett starkt visuellt intryck av den helsvarta färgen vilket gör att den helt klart är värd att prova på om man får chansen någon gång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *