Hur du gör en bra hamburgare

Det finns många delade meningar om hur man gör för att skapa den allra bästa hamburgaren. Smaken är trots allt som baken, men när det gäller att göra en bra hamburgare så finns det ett par riktlinjer som du kan följa för att de allra flesta ska bli nöjda.

Färska råvaror

Det enklaste sättet att få till en bra hamburgare är att använda sig av färska råvaror. Detta gäller allt från brödet och köttet till de andra tillbehör som du väljer att lägga på hamburgaren.

Försök att använda färskt bröd, om brödet har börjat stelna så kan det lätt leda till väldigt torra hamburgare. Det är även viktigt att köttet är av bra kvalitet och färskhet för att du ska få en så bra hamburgare som möjligt, du kan till exempel hitta bra kött på gröna gårdar. Tillbehören är mindre viktiga än köttet och brödet men även dessa bör vara så färska som möjligt. Använd dig till exempel av krispiga salladsblad, också från Gröna Gårdar, om du vill ha det på och så vidare.

Tillaga köttet korrekt

Om du har sett till att införskaffa färska råvaror så är nästa viktiga steg att tillaga köttet på korrekt sätt. Det är lätt hänt att råka steka eller grilla köttet under en allt för kort tid vilket kan leda till att köttet är rått i mitten. Någonting som är vanligare än detta är dock att tillaga köttet för länge. Detta gör att köttet blir torrt och kan även göra att köttet smakar bränt mer än någonting annat.

Det handlar självklart till viss del om personlig smak. Men för att se till att hamburgaren är tillagad på rätt sätt så bör den se lätt bränd ut på utsidan men ska ändå kännas elastisk om du rör vid den. Som jämförelse så bör det kännas liknande när du trycker på köttet som om du trycker på den del av din handflata där tummen sitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *