Hur du styckar ditt eget kött till hamburgare

Om du till exempel har jagat älg och har lyckats fälla en älg och vill veta hur man gör för att stycka köttet så att du kan använda det till hamburgare, kan du hitta ett par tips här. Det kommer endast att bli en genomgång för de delar som passar att användas till hamburgare. De andra delarna är bättre lämpade att använda till andra maträtter.

Vilka bitar är bra att använda till hamburgare?

Det finns som sagt ett par delar som passar utmärkt att använda till att göra hamburgare. De huvudsakliga delarna som passar att använda till att göra hamburgare är slaksida och bringan. Det beror främst på att köttet har rätt textur och konsistens för att det enkelt ska kunna malas till en färs med bra resultat.

Var sitter dessa delar?

På en älg som är det huvudsakliga exemplet sitter bringan ungefär mellan frambenen. För att få en bättre bild av hur det kan se ut, kan du hitta styckningsscheman online för det djur som du är intresserad av.

Slaksidan är sidan av magen. Detta kött sitter alltså precis brevid bringan och det är därför väldigt enkelt att stycka djuret så att du får bägge delarna relativt fort. Det är dock viktigt att inte stycka allt för långt bak då flankstek inte passar sig lika väl att malas till färs och det befinner sig precis bakom slaksidan.

Slösa inte på kött

Trots att du inte kan använda alla delarna av djuret till att göra en färs på är det fortfarande viktigt att inte slösa på kött. Se därför till att stycka djuret så väl som möjligt så att allt kommer till användning. Även om du personligen inte är allt för intresserad av att äta de andra delarna kan du till exempel ge bort de delarna till vänner och familj. Det är viktigt att använda så mycket som möjligt för att se till att allt utförs på korrekt sätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *