Recept på fetaburgare

När det gäller hamburgare är det svårt att misslyckas då det egentligen endast behövs kött, bröd och ett par tillbehör för att skapa en hamburgare. Det är dock lätt hänt att man kanske tröttnar på denna klassiker om man avnjuter den allt för ofta.

Som tur är finns det en hel del kreativa val att göra när det gäller köttet som du använder dig av för att skapa din hamburgare. Här kan du därför hitta ett par olika recept på hamburgare för att hitta nya och spännande sätt att göra dem på. Ett av dessa är att göra en fetaburgare.

Hamburgare med fetaost

Hamburgare med fetaost är ett enkelt och smidigt sätt att tillföra någonting nytt i vardagen. Det passar självklart inte alla då det finns de som inte tycker om fetaost men det är helt klart värt att prova om du inte har någonting emot ost.

Vad du behöver:

  • 500g köttfärs
  • 1 ägg
  • 150g fetaost, helst färdigskuren i olja,
  • Salt & peppar

Blanda ägget, färsen, salt och peppar i en bunke. Låt fetaosten rinna av så att det inte finns allt för mycker vätska kvar. Blanda sedan ned kuber av fetaost i färsblandningen tills det är jämt fördelat. Forma sedan färsen till fyra stycken puckar för fyra portioner. Du kan givetvis göra fler eller färre burgare med samma mängd beroende på vilken storlek du vill ha. Därefter är det bara att steka dem och avnjuta.

Till det kan det även passa utmärkt med hemmagjorda potatisklyftor eller pommes frites. Det kan även vara en bra idé att göra en hemmalagad dipp till potatisen för en extra smakrik matupplevelse. Du kan till exempel göra en enkel vitlöksdipp genom att blanda 3dl creme freche, två hackade vitlöksklyftor och ett krm med svartpeppar. Självklart kan du variera ingredienserna en hel del till egen smak, smaklig måltid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *