Skaffa ditt eget hamburgerkött

När det gäller att göra en så bra hamburgare som möjligt är det viktigt att man använder sig av bra kött. Det är till exempel bra att köpa kött från en slaktare istället för en matbutik om man är ute efter att köpa kött.

Jaga ditt eget kött

Många tror att hamburgare endast kan bestå av nötkött, men faktum är att det finns många olika typer av kött som passar utmärkt att använda till hamburgare. Det finns till exempel ett antal olika recept tillgängliga på nätet för hur du gör älghamburgare och liknande. Om du vill få till en så bra hamburgare som möjligt kan det alltså vara en bra idé att jaga för bra kött för att se till att det är så färskt som möjligt.

Hur du förbereder köttet innan tillagning

Om du har haft jaktlycka eller har införskaffat ett stycke kött från en slaktare återstår ännu ett par steg innan du kan steka eller grilla köttet för att göra hamburgare av det. Det allra första steget är självklart att se till att det inte finns några benbitar kvar i köttet.

Därefter är det dags att skära köttet i mindre delar så att det blir enklare att hantera. Det behöver nödvändigtvis inte handla om pyttesmå bitar men lite mer än en handfull per bit är lagom. Nästa steg är att köra köttet igenom en köttkvarn för att förvandla dina köttstycken till köttfärs. Det kan ibland räcka med en omgång men vanligtvis krävs det att du mal köttet två gånger för att det ska bli en fin färs som är lätthanterlig.

När du är nöjd med texturen och konsistensen är det enda som återstår att krydda din köttfärs med de kryddor som du föredrar. Det räcker dock vanligtvis med lite salt och peppar. Därefter är allt som återstår att forma din färs till puckar och lägga dem i stekpannan eller på grillen för att sedan avnjutas som hamburgare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *